Karesz esete – Szemölcsös szerelem

 

Már régóta kinézte magának Lucát. Tetszett neki a lány hűvös szépsége, szőke volt, kék szemű, ugyanakkor heves természetű és szókimondó, ez a kettősség valamiért megfogta a fiút. Egy irodaházban dolgoztak, de nem ugyanannál a cégnél, gyakran összefutottak a liftben, néha együtt ebédeltek. Karesz az utóbbi időben monitora mögött órákat várt lesben munkát színlelve, mikor látja a lányt hazafelé indulni, hogy egy sprinttel utolérje, mintegy véletlen együtt lépjenek ki a kapun. Amikor végre sikerült szóba elegyedniük munka után, éppen meleg nyáreste volt, adta magát a kérdés: egy rozéföccs? Luca igent mondott. Éjszakába nyúlt a beszélgetés, Karesz nagyon lelkes lett, az utóbbi időben csupa olyan nővel hozta össze a sors, akikkel nem igazán találta a közös hangot, igaz, ebből a típusból sokkal. Most viszont szerette volna a nyarat egy kapcsolatban tölteni, valakivel, akivel tervezhet hosszú távon akár. Hiába, öregszem, gondolta. Jól alakult Lucával a dolog, két héttel később már együtt mentek Horvátországba hosszú hétvégre.


Karesz annyit készülődött, mint egy menyasszony, az első együttlétet tervezte. A konditeremben látta, a fiúk többsége korántsem csak az arcát borotválja. Hát, ha ez a trend mit van mit tenni, nekiállt lecsupaszítani legnemesebb szervét. Borotválás közben vette észre a pénisze tövénél lévő, apró kinövéseket. Az egyiket véletlen félig le is vágta, vérzett. Mi a fene?! Biztos vadhússzerű valami, olyan kis bigyó, ami a nyakán, meg a hónaljában is van pár éve. Nem foglalkozott az üggyel tovább.


Horvátországban fantasztikus hétvégét töltöttek, Luca kedves volt, odaadó, szinte ki sem kászálódtak az ágyból 3 napig. Karesz szerelmes lett.


Egy hónappal később Luca sírva mesélte, azt hiszi, valami baj van vele, kinövések lettek a szeméremdobján, és lejjebb is. Karesz egyre kényelmetlenebbül érezte magát, tudta, hogy orvoshoz kellett volna mennie, de mindig halogatta.


Luca már másnap elment bőrgyógyászhoz, aki kondilómát állapított meg. Vírusos szemölcsöt, amit a humán papillóma vírus okoz. Akárcsak a méhnyakrákot. Luca kiakadt. Karesz bevallotta, hogy nála hasonló a helyzet, ezzel közel sem nyugtatta meg a hisztérikusan kiabáló Lucát. Kellett nekem temperamentumos nő, gondolta.


Luca orvosa laboratóriumi vizsgálattal megállapította, hogy 6-os típusú HPV-je van. A felírt ecsetelőtől a szemölcsök nem tűntek el, lézerrel kellett eltávolítani őket. Mindig kiújultak, szinte havonta járt kezelésre. Rémálom volt az egész, csúnya szakítás lett a vége. Luca majdnem 2 év után lett HPV-negatív.


Karesz szemölcseit is eltávolították, de nála nem jelentkeztek többet kinövések. Őt Luca és barátnői gyilkos pillantásai emlékeztették a kínos történtekre minden nap, mikor összefutottak az iroda előtt.


Tanulság:

Ha valami nincs rendben a nemi régióban, ne halogasd az orvosi vizsgálatot sokáig. Persze nehezen szánja rá magát az ember, zavarban van, kellemetlen, de egy esetleges fertőzés következményei még kellemetlenebbek.


Bár a szemölcsök jelentéktelen apróságnak tűnnek, de néha igen makacsnak bizonyulnak. Akár Karesz, akár Luca, ha be lett volna oltva, nem kerültek volna ilyen helyzetbe. Talán ma is együtt lennének, de ami biztos, hogy évekig tartó, lelkileg is elég megterhelő orvoshoz járást lehetett volna megspórolni.

Kövess minket