Óvszer

Sokan ódzkodnak az óvszer használatától. A férfiak többnyire arra hivatkoznak, hogy csökkenti az erotikus élményt, szorít, zavar, kellemetlen a szaga, macerás a használata.  A nők meg néha a bizalmatlanság jeleként tekintenek rá, megbántódnak, ha partnerük ezzel hozakodik elő.

 

Ha elolvastad az STD-kel kapcsolatos tudnivalókat, könnyen beláthatod, hogy ezekért a kényelmetlenségekért bőségesen kárpótol az, hogy magadat és partneredet is biztonságban érezheted.

Az óvszert a hüvelyi, az orális és az anális szexhez, minden esetben, az aktus teljes ideje alatt használni kell! Csakis ebben az esetben jelent védelmet.

Soha ne használj sérült, lejárt szavatosságú vagy már használt óvszert!

Próbálj ki többféle márkát, válaszd ki a számodra leginkább megfelelőt.

Ha szükséges, használj vizes alapú síkosítót! A kenőcsök, krémek tönkreteszik az óvszert. A nyállal való síkosítás nem jó ötlet, mert a nyálban is lehetnek kórokozók.

Orális szexhez ízesített óvszerek kaphatóak, érdemes ezeket is kipróbálgatni.

Női óvszer: Nálunk még sokkal kevésbé terjedt el a női condom, de ezt is lehet kapni pl. megrendelheted az interneten. Ezt általában azok a nők használják, akiknek a partnere viszolyog a férfi óvszertől, és nem szereti, ha az együttlét közben kell felhúznia. Próbáljátok ki, hátha nektek ez fog bejönni.

Dental dam: Az orális szex azon formája, ahol a női nemi szerv érintkezik a partner szájával, szintén fertőzés lehetőségét hordozza, mindkét fél számára. Még kevésbé elterjedt védő felszerelés idehaza az angolul dental dam-nek nevezett latex vagy szilikon lapocska, melyet a nemi szervre kell helyezni. Viszont szellemes megoldással egy közönséges férfi óvszerből is ki lehet alakítani, a mellékelt ábra szerint. Lehet, hogy elsőre bizarrnak tűnik ez a megoldás, de ha jobban belegondolsz, talán meg tudsz ezzel barátkozni, hiszen bizony elég sok gondot levehet a válladról.

Hogyan készíts dental dam-et?

Dental dam – latex lapocska készítése nagyon-nagyon könnyű!  Amire szükséged van hozzá, mindössze egy olló, egy férfi óvszer és 30 másodperc. Így csináld:

ovszer-1

Óvatosan vedd ki az óvszert a csomagolásából és tekerd le

ovszer-2

Vágd le az óvszer tetejét és az alját és vágd el hosszában az így kapott hengert.

ovszer-3

Nyisd szét az óvszert négyszögletes lapocskává. És kész is! Máris lett egy hatékony védelmet nyújtó dental dam-ed!

Ötlet: a síkosítóval és spermaölővel kezelt óvszerek íze általában nem annyira kellemes, de ha ízesített vékony latex óvszerrel kipróbálod ki, az fokozhatja az élvezetet. Ma már számos íz közül választhatsz – próbálj ki néhányat, hogy megtaláld a kedvenc ízedet!

Ha végül pedig úgy döntesz, hogy elhagynád ezeket a védő felszereléseket, menjetek el partnereddel STD-szűrésre, és csak akkor lépjetek ezek nélkül intim kapcsolatra, ha mindketten egészségesnek bizonyultatok, és persze soha nem csaljátok meg egymást.