12...1920>
Amanda 2018. 10. 05. 21:55

Tisztelt Doktorno!

A baba tervezes elott csinaltattam egy STD szurest mely ureaplasma pozitiv lett, a korokozorol szeretnek tobbet tudni. Oralis aktus utjan fertoz -e ? Nyallal?

A nogyogyaszom szerint a huvelyflora helyreallitas csak a gyogyszercegeknek kedvez amugy szerinte ertelmetlen, a huvely nem steril ugyebar es a ciklus folyaman mindig mas bacik vannak tobbsegben

kerdem en akkor miert kell erre antibiotikumot szedni pl coli streptococcus agalactiae...

TF II doderlein flora lathato fvs nincs, ez jonak szamit? Tehat ertem ezalatt hogy rendszeres nemi eletet elo noknek lehet e a tisztasagi fok ennel jobb? A nagy ajkak belsejenel a clitoris korul gyulladt a bor ami miatt hosszanti berepedezesek vannak ott es borpir amire pinafucort kremet es flucinalt kaptam a flucinallal a huvely belsejet is kenni kell, okozhat a szteroid bor elvekonyodast ? On milyen kremet javasol ill jonak tartja ezt?

Onnek errol mi a velemenye?

Koszonettel Amanda

 
Dr. Szandányi Réka 2018. 10. 06. 10:16

Mindenekelőtt le kell szögeznem, hogy én nem vizsgáltam Önt, tehát minden amit írok általánosságban igaz, és lehet, hogy az Ön esetében a nőgyógyász valamilyen konkrét ok miatt tért el az alábbiaktól.

Az Ön által leírt kipirosodás és berepedés oka valószínűleg gombás fertőzés, ennek a kezelésére sem a Pimafucort krém, sem a Flucinar nem elsőként választandó. Flucinart lehetőség szerint nem kenünk erre a területre.
A Döderlein flórája a leírás szerint megfelelő, tehát a helyreállítást nem azért nem kell alkalmazni, mert az a gyógyszercégeknek jó, hanem mert Önnek nincs rá szüksége.
Streptococcus agalactiae tenyésztési eredményre nem kell antibiotikumot szedni.
Az Ureaplasma fertőzés kezelésének megvannak a szabályai, amiben nemigen van szerepe annak, hogy oralis úton terjed-e, ezért ezen nem aggódnék az Ön helyében. Amennyiben a méhnyakon volt gyulladás, Doxycyclin szedését javasolnám. A párjánál meg kéne nézni a húgycsőben van-e Ureaplasma, és ha igen, őt is kezelni.

Lázár 2018. 10. 04. 23:35

Doktornő

Voltam urológusnal mutattam a papírom hogy a pH érték 9 és kérdeztem hogy ez nem e sok es ő azt mondta hogy rendben van mert az ondonak 8 vagy kicsit fölötte kell legyen és a vizeletnek kell alacsonyabb értéke legyen.

Es voltam nemibeteg gondozó an is ahol semmi eltérést nem mondtak erre.

Lehet ennek hinni?

Köszönöm

 
Dr. Szandányi Réka 2018. 10. 06. 10:17

Másodszor is csak azt tudom írni, a 9-es pH nem normális, ellenőriztesse le újra, ha ismét ennyi, akkor urológia.

Kérdés 2018. 10. 04. 19:51

Kedves Doktornő!

HIV fertőzésnek lehet a jele szemölcs? (vérvétel negatív, de tegyük fel ezt nem tudjuk) azért kérdezem mert a szemölcsot vírus okozza

Köszönöm Válaszát

 
Dr. Szandányi Réka 2018. 10. 06. 10:17

A HIV fertőzésnek nem jele a szemölcs.

Bea 2018. 10. 04. 12:45

Kedves Doktornő!

Synlabban csináltattam HIV tesztet (HIV-1,2 antitest, HIV-1 antigén / CMIA... ELISA eljárással azt hiszem). 0,16 lett az értékem, értékelése negatív. Nagyon örülök neki, de szemet szúrt, hogy 0,25-től már a pozitív státusz van feltüntetve.

Nem kell aggódnom amiatt, hogy ilyen "közel" van az értékem a határértékhez? Ezt mi befolyásolja? Úgy olvastam, sosem 0,00 az eredmény, de a 0,16 az nem magas?

Az esetleg belejátszhat, hogy autoimmun pajzsmirigy beteg vagyok (Hashimoto kór)?

Válaszát előre is köszönöm!

 
Dr. Szandányi Réka 2018. 10. 06. 10:19

A negatív eredménnyel kiadott lelet az negatív. Emiatt ne aggódjon. Minden más feltüntetett érték a labornak fontos, hogy mi miatt annyi, amennyi, teljesen mindegy. Nyugodjon meg, minden rendben.

Tamara 2018. 10. 03. 18:01

 

Azt szeretném kerdezni, hogy ha valaki Klamidia tesztet szeretne csinaltatni akkor milyen vizsgalatot kell végezni? Mehnyak vagy vervizsgalat? Mindenhol azt olvasni, hogy a vervizsgalat nem megfelelő, mert téves eredményt adhat? Igaz ez? Akkor az mégis mire szolgal? A PCR a legjobb valasztas? Akkor is ha valaki azért akarja elvegeztetni, mert eddigi elete során volt pár rizikós egyuttlete az elmúlt pár evben és megbizonyosodna róla hogy minden rendben van-e. Valahol azt olvastam, hogy a vervizsgalatnak csak a Lombik programnal van jelentosege, azon kivul nincs, így van ez tényleg? Valamelyik labor oldalán olvastam azt hiszem. Elismerésem a munkajat illetoen doktornő!!

 
Dr. Szandányi Réka 2018. 10. 06. 10:22

Köszönöm!

Az Ön esetében a PCR vizsgálatot kell elvégezni, méhnyakról, és ha voltak vizelési panaszok, akkor esetleg reggeli első vizeletből is. A vérvétel, és ellenanyagok kimutatása krónikus betegségekben, pl ízületi betegségeknél lehet érdekes, de mivel elég nehezen értékelhető eredményt adnak, szűrésre egyáltalán nem alkalmas.

Zita 2018. 10. 03. 10:04

 

Doktornő! Lassan egy éve alhasi fajdalommal kuzdok aminek meg nem talaltak meg az okat. Eddig voltam gasztrologian, urologusnal, ortopedusnal, nogyogyasznal. Minden rendben mindenhol, bár nogyogyaszati gondokra gyanakodtak mindannyian. Citologia idén rendben P2, tavaly volt P2 Ascussal, de 3 honap mulva már eltunt ez is, elotte levo evben P2 gyulladassal. Chlamydia es Gonorhea PCR iden es tavaly is negativ, elotte nemhiszem hogy vizsgaltak volna. Alhasi Ultrahang eddig mindig rendben volt. Voltam MR vizsgalaton is iden, ami annyit mutatott ki, hogy a jobb petevezetektol indul befele egy gyulladt resz, talán a vakbél. Önnek mi a velemenye errol? Okozhatja ezt mégis csak chlamydia? Ami feljebb "kúszott" már és nem kimutathato esetleg de feljebb ott van? Vagy ha negativ a PCR akkor az kizarhato? Úgy tudom ez a legjobb vizsgálati módszer rá. Koszonom elore is a valaszt

 
Dr. Szandányi Réka 2018. 10. 06. 10:27

A PCR vizsgálat arról a területről ad információt, ahonnan a mintát veszik, ami az Ön esetében a méhnyak.
Ha valóban látszik az MR-en gyulladás, akkor azt kell tisztázni, hogy mi lehet, ha jól értem ez teljesen bizonytalan. Ez már viszont a nőgyógyászat és sebészet területe, nem tudok érdemben hozzászólni.

Talán egy Ureaplasma PCR-t még lehetne nézni, az gyakran okoz hasi fájdalmat. Továbbá el kellene gondolkodni rajta, hogy az MR-en leírt elváltozás és a fájdalmai összefüggésben vannak-e, mielőtt még nagyobb beavatkozást, pl. diagnosztikus célú laparoscopiat végeznek.

Kriszti 2018. 10. 03. 08:59

Tisztelt Doktornő!

Párom fitymáján, illetve hímvesszőjének tövében apró bőrkinövést észleltünk, ezzel egyidejűleg a szájában is lett ilyen szemölcs szerű kinövés. Elment bőrgyőgyász/nemigondozóba, ahol a hölgy lefagyasztotta neki mind a 3-at, és elküldte laborvizsgálatra, HIV, szifilisz, illetve szifilisz baktérium keresésének indokával. Mi HPV-re gyanakodunk, de azt olvastam, hogy a férfiaknál szinte esélytelen a vizsgálata. A szemölcsök nem fájnak, nem viszketnek neki, ezen kívül egy gombás fertőzése van, de azt mondták az lehet attól, hogy még csak 2 hónapja vagyunk együtt, és új partnernek számítok. Ön mit gondol mi lehet ez?

A másik kérdésem az lenne, hogy ezek után én szeretnék elmenni egy STD vizsgálatra. Ha ezt a nőgyógyászomnak jelzem, és megkérem hogy mindenre vizsgáltasson ki, akkor ő ezt megtudja oldani, vagy nemibeteg gondozóba kell mennem a vizsgálatokért?

A harmadik kérdésem csak annyi lenne, hogy a párom labor eredményei ön szerint mennyi idő alatt jönnek majd meg?

Előre is köszönöm a válaszát!

 
Dr. Szandányi Réka 2018. 10. 06. 10:30

A párjával kapcsolatos kérdésekre nem tudok válaszolni, mert nem vizsgáltam meg, illetve a laboratóriumi eredmények érkezése nagyrészt logisztikai kérdés.
Ön nyugodtan kérhet a nőgyógyásztól STD teszteket, az, hogy ő mit tud ezekből elvégezni, az rendelőnként eltérő. Lehetséges, hogy át fogja irányítani a gondozóba. Tünetmentes emberen a társadalombiztosítás nem finanszíroz szűréseket, úgyhogy maguknak a teszteknek a költségét vélhetően állami rendelőben is állnia kell, bár ebben is nagy az eltérés az egyes gondozók között.

Tripper újra 2018. 10. 03. 03:46

Kedves Doktornő!

2 hete felkeresett a korabbi alkalmi partnerem hogy trippert kapott tolem. Nalam tunetmentes volt bar belegondolva kicsit a mandulam fajt de akkor azt hittem csak a legkondi miatt. Azota en mar egy uj allando partnerrel voltam. Meg aznap elmentem orvoshoz mikor a regi szolt, es injekciot kaptam. Az uj partneremet tajekoztattam, o is elment azonban teljesen tunetmentes igy o nem kapott inkekciot csak mintavetel volt. Sajnos nem tartottuk meg a ket hetes varakozast, es egyutt voltunk. Most megint faj a mandulam, lehetseges hogy visszakaptam? Ezt a penteki kontrollon kideritik? Vagy megint 2 hetet kell varni a valaszra? Mire szamitsak? Illetve, ha visszakaptam, lehet hogy sulyosabbak a kovetkezmenyek?

Koszonom valaszat!!

 
Dr. Szandányi Réka 2018. 10. 06. 10:32

Tulajdonképpen orvosi szempontból minden helyesen történt, az egyetlen baki, az együttlétük, ami miatt valóban lehetséges, hogy visszafertőződött. Ha már eltelt 2 hét az antibiotikum után, akkor érdemes lenne megvizsgáltatni a Ön torokváladékát is, és ismét mintát venni méhnyakról.

Evelin 2018. 10. 02. 22:44

 

Kedves Doktornő! Érdeklődni szeretnék, hogy jelenleg Budapesten mely nemi betegségek szűrésére van lehetőség ingyen? Másik kérdésem, hogy a HIV-en és a herpeszen kívül van-e olyan betegség, amely nem gyógyítható, tehát a vírus/baktérium végérvényesen a szervezetünkben marad? Válaszát köszönöm!

 
Dr. Szandányi Réka 2018. 10. 06. 10:43

Budapesten működik kerületenként minimum 1 gondozó, de van ahol több is. Általánosságban nem lehet válaszolni, talál erről információkat itt, a stop std honlapon. Az egyes betegségeket szintén megtalálja.

Ferenc 2018. 10. 02. 06:01

 

Tisztelt Doktornő! Lentebb kérdeztem hepatitis kapcsán, köszönöm a válaszát! Felmerült bennem még valami, válaszával talán segítene megnyugodnom. Azt írta, hogy a hepatitis nem feltétlen tartozik az STD kórokozók közé, ennek mi az oka? A neten elég sok mindent össze lehet olvasni, például azt is, hogy sokkal fertőzőképesebb mint a HIV és hát a vírust nézve szintén komoly megbetegedést okoz. Köszönöm válaszát, minden jót!

 
Dr. Szandányi Réka 2018. 10. 06. 12:15

Az, hogy a HIV-nél fertőzőképesebb, az nem nagy mutatvány, mivel a HIV-é rendkívül kicsi. Az, hogy mi tartozik az STD-k közé, az egy teljesen "mesterséges" besorolás, inkább a tájékozódást segíti. A mindennapi életben ez mindegy, hiszen egy influenzát is el lehet kapni szexuális aktus során, mégsem soroljuk az STD-k közé.

Vivien 2018. 10. 01. 03:43

Kedves Doktornő!

Nem rég orálisan kényesztettem egy ferfit, óvszer nélkül. A végét nem vártam meg, így ondóval nem érintkeztem, előváladékkal viszont igen. A dolog után kb 20 perccel alaposan fogat mostam, ha ez számít valamit. Regota ismerem az illetőt, de a magánéletéről, szexuális szokásairól nem sokat tudok. Mindez egy hete történt. A napokban elkezdett fájni a torkom, a nyakamnál két oldalon nyirokcsomóim begyulladtak, nyomásra fájdalmasak. Kérdésem az lenne, hogy mekkora az esély arra, hogy elkaptam tőle valamit? Illetve mik azok a betegségek, amiket ilyen módon el lehet kapni? Létezik, hogy a gyulladt nyirokcsomok ilyesmit jeleznek, vagy csak a hirtelen hideg időjárás? Mennyi idő múlva menjek szűrésre, és pontosan mire érdemes? Nagyon aggódom. Előre is köszönöm a választ.

 
Dr. Szandányi Réka 2018. 10. 06. 12:17

Inkább a hideg időjárásra szavazok, de teljesen megértem, hogy aggódik. Az Ön megnyugtatása végett elvégeznék egy Chlamydia, gonorrhoea mintavételt a garatról, illetve az esemény után 4-5 héttel egy szifilisz szűrést.

titok 2018. 09. 28. 21:41

Tisztelt Szandányi Doktornő!

Ciprfloxacin 5*500 mg(5nap)után mennyi idő múlva van értelme a szifilsz tesztnek?

tisztelettel!

 
Dr. Szandányi Réka 2018. 10. 06. 12:18

Akármikor, az a lényeg, hogy a vérvételt egy későbbi időpontban, 1 hónap után meg kell ismételni. A két eredmény mindig többet mond, mint az 1.

M 2018. 09. 28. 16:46

 

A minap megszúrta a combomat egy kis tüske, amit valószínűleg a kutya hozott be az utcáról. Látszólag nem sértette fel a bőrömet. De ha mégis, ilyen úton lehet elkapni betegséget, ha pl arra a tüskére valaki vére rákerült valahogyan?

 
Dr. Szandányi Réka 2018. 10. 06. 12:19

Nem, ilyen módon nem lehet nemi betegséget kapni.

Panna 2018. 09. 28. 12:05

Jo napot,

Nemreg erdeklodtem a hiv fertozes korai tuneteirol, kozben 3 hetre a feltetelezett fertozes utan elmentem hiv tesztre. Olyan hiv teszt ami nezi a p24 antigent is (azt hiszem ezt nevezik 4. generacios tesztnek, jol tudom?). Szoval az lenne a kerdesem, hogy a negativ eredmeny amit kaptam menyire megbizhato 3 het utan? Mivel a p24 antigenrol azt olvastam, hogy csak a fertozes utani 2-4 hetben van jelen a szervezetben, ezert ha a 3. heten negativ lett a teszt akkor valoszinu, hogy nem vagyok fertozott? Ismeteljem meg meg a tesztet 6 het vagy 3 honap utan?

Valaszat koszonom!

 
Dr. Szandányi Réka 2018. 10. 06. 12:20

A laboratóriumi metodikákról az adott laboratóriumban kell érdeklődni. Ha aggódik, ismételje meg a tesztet, az előző után 1 hónappal.

Pál 2018. 09. 28. 11:25

Azért gondolok erre mivel éltem az életem egy igen vidám és jókedvű ember voltam aki a központja a társaságoknak és szerettem a közösségeket de el kezdődtek a panaszai és egyszerűen csak gyűlnek és bármilyen gyogszszert kaptam vagy kenőcsöt bármit semmi nem javult mert azért az ember érzi ha pl meg van fázva ki fekszik kis gyógyszer tea és napról napra jobban van na ez nálam pont fordítva van napról napra csak több tünet jön elő és amit kezelnek sem javul

Miért?

Köszönöm

 
Dr. Szandányi Réka 2018. 10. 06. 12:23

Szerintem erre a kérdésre senki nem fog tudni válaszolni. Lehet, hogy át kell fogalmazni a kérdést, de ehhez sokkal jobban kellene ismert az Ön esetét.

Lázár 2018. 09. 28. 11:19

Köszönöm a válaszát

De ha az érték nem kitűnő akkor az urológus miért mondta azt hogy nagyon jó akár 100 gyereket is csinalhatok?

Es persze csináltam is rá 2 hónapra mert össze jött a baba.

on mire gondol mitől magasabb?

Egyáltalán mitől lehetséges?

Es ha a második is magas?

Koszonom

 
Dr. Szandányi Réka 2018. 10. 06. 12:21

Gratulálok a babához! Ha nincsen semmi panasza, akkor szerintem hagyja ezt az ejakulátum leletet, nincsen semmi konzekvenciája.

Dora 2018. 09. 28. 09:29

Én úgy tudom hogy csak szifilisz és hepatitiszt néznek vagy nem jól tudom?

Koszonom

 
Dr. Szandányi Réka 2018. 09. 28. 10:09

Tünetmentes emberen, szűrővizsgálat keretében olyan teszteket végzünk, amilyet a paciens kér. Amennyiben állami rendelőben történik a vizsgálat, és az egészségbiztosító nem fizeti, akkor a paciens saját maga állhatja a labor költségét.

Zsuzsi 2018. 09. 28. 08:51

Tisztelt Doktornõ!

Èn szifilisszel kapcsolatban èrdeklõdnèk. Ha valaki 10 èvvel ezelõtt esetleg megfertõzõdõtt a vèrvizsga most 100 % ban kimutatja azt? Ès ha a vèrvizsga elõtt egy hónappal antibiotikumot szedtem az mennyiben befojásolja az eredmèny kimutatását? (Nekem gyanús hogy annó megfertõzõdtem de nem voltam akkor orvosnál. Azóta kètszer voltam vèrvizsgán ami negativ lett.)

Elõre is köszönettel!

 
Dr. Szandányi Réka 2018. 09. 28. 09:19

A 10 évvel ezelőtti fertőzés ritkán mutatható ki a vérből. Legtöbbször az ellenanyagok eltűnnek, de nem mindenkinél. Úgyhogy ennyi idő után sajnos nem lehet biztosat mondani az akkori állapotról. A közelmúltban szedett antibiotikum ezt nem befolyásolja.

Tisztelt Doktorno! 2018. 09. 27. 19:58

Sajnos egyejszaks kalandba keveredtem és felek elkaptam valamit. Mikor lenne erdemes elmenni std kivizsgalasra? Annyi kulonbozo infot olvastam a neten azert gondoltam irok ide

koszonom a valaszt

 
Dr. Szandányi Réka 2018. 09. 28. 09:24

A vizsgálatok egy része néhány nap után elvégezhető, azok, ahol a kórokozót magát keressük, ilyen pl. a Chlamydia, vagy a HPV. Néhány betegség vérvétellel vizsgálható, pl a HIV vagy a szifilisz, ezekhez érdemes kb 4 hetet várni, és utána kérni a tesztet.

Dora 2018. 09. 27. 14:11

Kedves Doktornő

Elég fura kérdésem van mivel érdekelne hogy ha pl egy no nem tud róla hogy hív fertőzött a párjával babát akarnak és sikerül az a 9 hónap alatt megmutatkozik e lehet e valamiféle elváltozás vagy épp eltérés bármi fajta dolog ami a kötelező tesztek vérvétel Ultrahang stb mutatna hogy valami baj van?

Köszönöm

 
Dr. Szandányi Réka 2018. 09. 28. 09:26

A terhesgondozás során az első trimeszterben kötelezően történik HIV szűrés, úgyhogy nem fordulhat elő, hogy a fertőzés ismeretlen marad.

Pál 2018. 09. 27. 12:21

Doktornő

Kérdésem a következő lenne hogy szinte minden tüneteim kialakult ami a hívhez köthető de két tesztem negatív lett ezután a torkomban és a pénisz váladékban találtak streptococcus baktériumokat amire antibiotikumot kaptam és pluszba kenőcsöt ez kb 1 hete szedem es kenem de semmi javulás meg várok az urológus által vett vizelet minta eredményére de ha nem javul mit tanácsol?

A papíromra húgycső gyulladast írták de viszont nem fáj a vizelés és nem csíp vagy ég csak piros a makkom és a fitymam és ez már majd 9 hónapja tart és nem értem hogy lehet ez ez a baktérium okozhat ennyi ideig ilyen dolgokat? Vagy hívhez lehet ezt kapcsolni?

Az a bajom hogy feleségem van vele kozosulok csak de sok tünetet látok rajta is fogyás fejfájás hüvely folyás arcbor gyulladás stb sok minden más mellete még

Minden orvos meg nyugtató hogy 2 teszt ennyi idő elteltével biztos eredményt ad csak ha az nem akkor nem tudom.

volt régen vettem Camagra zselet hogy fel dobja kicsit a szexuális életünket és nem sokkal erre kezdődtek a panaszok lehet hogy emiatt vagy ilyen formában ha valaki bele tesz vért vagy ondot abba a tasakba meg sem marad a vírus?

Urologusnak mondtam ezt azt mondta nem lehet attól bajom.

Mert igazából nem volt olyan orvos aki nem nézet még meg rengeteg vizsgálat teszt és sokszor írtam már önnek mert kedves és látom hogy törődik az emberek panaszaival a szabadidejében és on egy hozzaerto szakorvos

Mindig mindenhonnan csak el küldenek hogy nem találtak semmi csak volt pár gyulladásom azóta szerte a testemben és azt olvastam virus okozza általában és hiába mondóm a haziorvosnak vagy bőr és nemigondozoba csak a papírokat nézik mert rengeteg leletem van a szexuális kapcsolatom is meg romlott a feleségemmel e miatt mert állandóan az orvost járom és mindenki hülyének néz már de ha az ember érzi tudja magamban hogy nincs jól ráadásul már vagy 9 hónapja és csak gyűlnek a tünetek és mindent az immunrenszere fognak és az még pont a hív területe de mégis negatív a két leletem es másfél hónap volt a két tesztem között az első pedig a tüneteimre rá 6 hónapra voltam mert addig eszembe nem jutott csak már mikor a nyelvem fehér lett ami nem múlik plusz alhasi fájdalom fejfájás zavaros látás izomfájdalom bőr tünetek a here zacskóm teljesen lelogosodott a makkomon állandóan van valami piros potty es ki van repedezve kenem ennyi ideje meg ilyen olyan gyógyszer már mindenre olyan vagyok mint egy patika és sehol a javulás

Igazából mindenre le teszteltek általános labor is volt már vagy 4 ott is minden rendbe vizelet széklet is mondjuk a mostani laboros vizelet minta majd jövöheten lesz meg.

Írtam már ezt önnek hogy a hív tesztem eredménye 40 lett és ötven a határ érték azt Monta hogy ez normális de nem lehet hogy ez elég magas már azért?

Mar nem merek orvoshoz menni sem mert válás lesz előbb utóbb.

Ha még kerhetem lenne szíves egy korbehato választ írni nekem nagyon meg köszönöm.

További szép napot

 
Dr. Szandányi Réka 2018. 09. 28. 10:07

A levelei alapján bennem egy fő kérdés merül fel. Ennyi negatív lelet után, miért gondolkodik még mindig fertőző betegségekben? Annyi más lehetőség, állapot van, ami miatt érezheti magát szubjektíven rosszul, hogy én a nemi úton terjedő fertőző vonalat elengedném. Ahogyan korábban is írtam, következő lépésben a panaszok lelki hátterét kellene tisztázni, és meghatározni, szükségese-e, és ha igen, milyen szakorvos bevonása.

Roland 2018. 09. 26. 19:59

Tisztelt Doktornő!

Nemrég voltam Urológusnál, mert 2 szemölcs volt a nemi szervemen. A doktor ránézett, mondta, hogy HPV-m van. Felírt egy ecsetelőt, amit addig kell használnom, míg le nem száradnak.

Erre nem kellett volna valamilyen gyógyszer,illetve nem kellett volna valamilyen teszt, amivel megállapítják milyen típusú?

A kigyógyulás folyamata is kissé homályos. Ezek szerint csak erősítenem kell az immunrendszert, leszárítani a szemölcsöket és megvárni míg meggyógyulok?

Sajnos 3-4 hetes az előjegyzés, ezért kérdezek itt.

Köszönöm válaszát!

 
Dr. Szandányi Réka 2018. 09. 28. 10:11

A szemölcsöket kezelni kell, ez teljesen helyesen mg is történt. a HPV vírust az immunrendszere fogja eltüntetni, átlagosan 6-7 hónap alatt. Addig a vírus átadható, azaz megfertőzheti a partnerét, miután a vírus kiürült a bőr sejtjeiből, utána már nem.

Lázár 2018. 09. 26. 13:06

Doktornő

Meg szeretném kérdezni hogy sperma vizsgálaton voltam és a pH érték 9 és azt olvastam hogy 7 körüli érték a normális és a fölött lehet valami fertőzés de az orvos azt mondta hogy kitűnő a leletem.

on szerint is normális irtek ez?

Köszönöm

 
Dr. Szandányi Réka 2018. 09. 28. 10:15

A 9-es pH nem kitűnő. Azt javasolom, hogy nézesse meg még 1x, egy mérés nem mérés. Tisztázza az orvosával előre, hogy ha ismét kóros az eredmény, mi a következő lépés, ez az urológia szakterülethez tartozik. amennyiben az orvosa indokoltnak látja STD vizsgálatok elvégzését, akkor forduljon nemi gyógyászhoz.

Laszlo 2018. 09. 26. 09:34

Doktorno

Kérdésem az lenne hogy ha a bőrgyógyász a nemiszervemrol kenetet vett és el küldte GENOID vizsgalatra abból clamidi vagy gonorrhea vagy hpv fertozesre is fenyderulhet ha a kero lapra minden félét be írt vagy abból mit lehet ki deríteni?

Köszönöm

 
Dr. Szandányi Réka 2018. 09. 28. 10:16

Azokat a teszteket végzik el, amelyet kérő lapon az orvos bejelölt. Lehetőség van mindezek vizsgálatára, amit említett.

Andi 2018. 09. 25. 03:42

Kedves Doktornő!

Melyik módszert javasolná?

Lézeres, fagyasztás, vagy kivágás?

Őn szerint melyik nem hagy annyira nyomot?

Válaszát előre is köszönöm!

 
Dr. Szandányi Réka 2018. 09. 28. 10:17

Ha ebből a háromból lehet választani, és nemi szervi szemölcsről van szó, akkor a lézeres eltávolítást.

Szabó 2018. 09. 23. 22:51

Tisztelt Doktornő!

Egy meggondolatlan kaland során óvszer nélkül kényeztettek orálisan, megijedtem, hogy elkaphattam valamit, ezért elmentem egyből egy fizetős szűrésre. Azt mondták, hogy ezeket a betegségeket egyből nem lehet kimutatni, de klamídia és gonorrhea vizsgálatot csináltak húgycsőkenetből, hátha.. (negatív lett) 5 héttel később visszamentem, hogy megcsináljuk a teljes szűrést, kb pont aznap kezdődtek a tüneteim. A péniszemen a fityma alatti részen és a makkom alsó peremén a bőr pirosabb volt, égő érzést éreztem, mintha a lágy rész kicsit feszesebb, gyulladt lett volna, enyhe dörzsölésre pedig picit fehéren hámlott (?). Felfedeztem egy tűhegyni fehér dudort is a fityma alatti részen, de nem fáj, nem viszket. Vizelésnél is égő érzésem lett a következő napoktól. Ami a folyást illeti, kb. mindig figyeltem reggel, hogy ki tudok-e préselni a húgycsövemből valamit az első vizelés előtt, 2-3 alkalommal egy fél cseppet sikerült is. Aznap amikor visszamentem vizsgálatra, vizeletből vettek mintát PCR teszthez (klamídia, trichomonas, gonorrhea, mycoplasma, ureaplasma) . + vérvétel (hiv, szifilisz, hepatitis) Végül minden negatív lett.

Az még fontos lehet, hogy a tünetek jelentkezése előtt egyik hajnalban arra ébredtem, hogy nagyon erősen kidörzsöltem a péniszemet a matracon, ezért egy ideig azt gondoltam csak ettől van az egész, de már aggódom.

Ez már több, mint 5 hete volt, a legzavaróbb tünetek 1-2 hét alatt eltűntek, de a kellemetlen érzés a húgycső végénél és vizelésnél néha jelentkezik, néha elmúlik. Ezen felül pedig jobb oldalon a fülem tövében érzek egy kemény dudort és a környező nyirokcsomók is meg vannak duzzadva. Elmentem nyaki UH-ra, de semmi kórosat nem találtak, csak a pajzsmirigyem erezettsége utalhat kezdődő enyhe gyulladásra. Remélem ez nem kapcsolódik semmilyen nemibetegséghez.

A kérdésem az, hogy lehetséges az, hogy valahogy a fityma alatti részen lappangott egy kórokozó, nem pedig a húgycsövemben és így a vizeletembe nem került bele, ezért nem lehetett kimutatni a tesztekkel? Vagy valami egészen másra kell gondolni?

Köszönettel,

Szabó

Ui.: elnézést kérek, hogy egy regényt írtam, de egy kisebb vagyont fizettem a szűrésért és nincs pénzem mindent megcsináltatni újra, már nem tudom mitévő legyek

 
Dr. Szandányi Réka 2018. 09. 28. 10:22

Semmiképp ne csináltassa meg újra. Nyugodjon meg, nem kapott el semmit. Azt hiszem a negatív leletekkel is érdemes visszamenni kontrollra az orvoshoz, pont azért, hogy a közben kialakult aggodalmát eloszlassa, erre a leletek, még ha negatívak is, általában nem alkalmasak. A mintavétel után pár napig a vizeléskor érzett kellemetlenség normális. Ha rendszeresen préseli a húgycsövet, akár finoman, előbb utóbb lesz váladék, a mechanikai inger hatására, ez nem fertőzés tünete ilyenkor.

Panna 2018. 09. 23. 22:10

Jo estet,

A hiv fertozes korai tuneteirol szeretnek kerdezni. Ugy tudom, hogy a fertozes utan 2 hettel lehetnek influenza szeru tunetek. Ha 2 het utan volt torokfajas 2 napig, aztan meg par nap orrfolyas, vagyis csak sima natha tunetei (semmi fejfajas, laz, izomfajdalom, rossz kozerzet ami jellemzi az influenzat), az meg lehet jele a hiv fertozesnek? Vagy lehet csak veletlen egybeeses?

Valaszat koszonom!

 
Dr. Szandányi Réka 2018. 09. 28. 10:23

A HIV fertőzésnek nincsenek specifikus tünetei. Akármit is tapasztal magán, ha felmerül Önben a HIV, akkor menjen el szűrésre, és utána teljesen nyugodt lehet.

M. 2018. 09. 23. 21:25

Tisztelt Doktornő!

Egy bevásárlóközpontban sétáltam és az ajtónál lévő szőnyegnél haladtam át, hirtelen a jobb sarkamnál erős szúró érzést éreztem. Sajnos nem fordultam vissza, hogy megnézzem.

De másnap megnéztem a sarkam és láttam a szélén egy piros pöttyöt.

Létezik, hogy átszúrta a cipőmet egy tű vagy rajzszög és elkaphattam valamit? (Pl. pont előttem egy HIV fertőzött is belelépett?) A cipő sarkán, belső talpán nem láttam szúrás nyomot.

Tudom ez csak feltevés vagy paranoia. De e témában eléggé szorongó vagyok.

Köszönöm!

 
Dr. Szandányi Réka 2018. 09. 28. 10:23

Ilyen formában nem lehet HIV fertőzést kapni.

Sándor 2018. 09. 23. 15:43

Tisztelt Doktornő!

Nekem 2 éven keresztül nemi szervi szemölcseim voltak, amelyek közel fél éve tünetmentesek. Párom kapott 8 éve HPV elleni védőoltást.

Cervarix oltóanyagnak van megnevezve, amit 3 adagban adtak be. A három dózis azonosítói a következők: AHPVA082AI, AHPVA082AI, AHPVA118AF.

Kérdésem az lenne, hogy ez az oltás védi őt a nemi szervi szemölcsöktől is vagy "csak" méhnyakrák elleni típusok ellen? Ha nem, mi lenne a javaslata esetünkben, hogy Ő biztosan ne kaphassa el a szemölcsöket?

Válaszát ezúton köszönöm!

 
Dr. Szandányi Réka 2018. 09. 28. 10:25

Ez az oltóanyag nem véd a szemölcsöket okozó HPV törzsek ellen. Először megnézném, hogy Önnél továbbra is fennáll-e a HPV fertőzés, ha igen, akkor el lehet dönteni, érdemes-e beoltani a párját másik oltóanyaggal.

Lajos 2018. 09. 22. 23:08

Tisztelt Orvos!

HPV fertőzésem van lassan 1 éve , a nemiszervi szemölcsiemet már 3x eltávolították az állami szvérában fagyasztással . De 1-2 hét vagy már a kezelés során is lettek újabb növedékek így teljesen szélmalom harcnak érzem a dolgot . A szörtelenítés hanyagolasat javasolták és azt mondták hogy akár az is okozhatja az ujboli felbukkanásokat . Mit javasol folytassam ezt a havi szinten BesN beteg gondozóba járkálás az állami oldalra vagy érdemes egy magán klinikára elmennem várva a csodát és kifizetni azokat a súlyos 100 ezer forintokat ?

 
Dr. Szandányi Réka 2018. 09. 28. 10:28

Még a magán szférában sem beszélünk 100E Forintokról, de megértem az aggályait teljesen. Csodát attól sem lehet várni. Ilyenkor addig, amíg a vírus a bőrében van, jöhetnek újabb szemölcsöt, akárki akármivel kezeli. Az immunrendszere fogja eltüntetni a vírust, tulajdonképpen erre vár, és ez be is fog következni.

Barbara 2018. 09. 22. 16:26

Doktornő!

Egy kérdésem lenne hogy ha háziorvoshoz el megyek lehet e speciális vagy épp nem a normál nagylabort kérni hanem olyan vervizsgalatot amiben több minden benne vagyis minden olyat nézzenek meg ami nem a rutin hanem mindent tüzetesen kiertekelnek?

Köszönöm a válaszát

 
Dr. Szandányi Réka 2018. 09. 28. 10:29

Ezt a családorvosa tudja megmondani. Bizonyos vizsgálatokat csak szakorvos kérhet, ebben az esetben beutalót tud adni a családorvosa, és a szakorvos kéri a vérvételt.

Jah 2018. 09. 22. 11:08

Tisztelt Doktornő!

Hány hét után mutatható vérből biztosan szifilisz fertőzöttség?

Szifilisz kimutathatosagat befolyásolhatja e Ciprinol es Augmentin szedése? Ha igen akkor a kúra befelyezese utan mikor javasolt újbóli ismétlése a tesztnek!?

Köszönettel,

Levente

 
Dr. Szandányi Réka 2018. 09. 28. 10:31

A különböző laborok különböző tesztekkel dolgoznak, átlagosan 4 hetet gondolnék, de pontosabbat az adott laborban tudnak mondani. Ha közben antibiotikumot szedett, akkor is menjen el a vérvételre, és 1 hónappal később ismételje meg.

Balázs 2018. 09. 21. 11:48

Kedves Doktornő

Köszönöm a válaszát

tehát amit írt hogy azok befolyasolhatjak a teszt eredményét akkor ha a harmadik előtt nem kaphata el a híveit akkor azok befolyásolják így a harmadik az alpozitiv lehet közben valami más betegsége lehet azokból amiket leirt?

Köszönöm

 
Dr. Szandányi Réka 2018. 09. 28. 10:32

A harmadik eredmény pozitív lett?

OM 2018. 09. 20. 20:47

Tisztelt Doktornő!

Terhességem alatt aranyér alakult ki, ami a mai napon kicsit vérzett is. WC-re maximum pár perc különbséggel a testvérem után mentem, természetesen a WC le volt húzva. Pár csepp víz azonban felfröccsent, és nem tudom, hogy érte-e a vérző sebet. Ha a testvérem HIV-fertőzött lenne (amiről nem tudunk, és esélyt se lát rá ő sem), úgy elkaphattam én is a vírust?

Válaszát előre is köszönöm

 
Dr. Szandányi Réka 2018. 09. 28. 10:32

Nem.

Aritma 2018. 09. 20. 13:47

 

Tisztelt doktornő! 4 hete Orális szex volt egy prostituáltnal ejakuláció nem történt a többi minden óvszerrel! Rá a 6. Napon olvastam hogy orális szextől el lehet kapni a Hiv vírust! Azóta rettegésben vagyok nem tudok enni mardos a bűntudat pánikolok nem tudok rendesen aludni hatalmas stressz van rajtam még 2 hét mire tesztre mehetek addig nem is tudom mi lesz.. Kivagyok erre kb 8 napja Szájszárazságom van amikor nagy nehezen elalszom arra ébredek hogy izzadok nagyon, azt olvastam ez is lehet a hivnek kezdeti tünete, most még jobban odavagyok kérem válaszoljon elkaphattam? Nagyon félek

 
Dr. Szandányi Réka 2018. 09. 28. 10:33

Orális szex útján nem lehet HIV-et kapni. Nyugodjon meg, és szép kényelmesen menjen el egy STD szűrésre.

Ádám 2018. 09. 20. 11:14

Tisztelt Doktornő!

Körülbelül egy éve volt egy aktus óvszer szakadással, rá körülbelül fél évre makkomon fehér felrakódás jelentkezett és a fitymán piros seb volt látható valamint vizelet ürítés után csipő mint ha tűvel szúrnának olyan érzésem volt. Felkerestem a közelben lévő bőr és nemibeteg szakrendelést ahol is vulnera kenőcsőt írtak fel és elküldtek hiv, tpha és rpr vizsgálatra mivel az ottani Doktornő elmondása szerint a piros seb az csak seb, valamint hogy nem volt gennyes folyás a nemiszervből ezért küldött csak erre a három vizsgálara. A kenőcsöt elhasználva a seb még mindig megmaradt sőt egy újabbat véltem felfedezni, azonkívül a bőrön fehér pattanás szerűeket láttam és a csípő érzés továbbra is fent áll valamint már a húgycső nyílásnál nyomo fájdalom is jelentkezik.

Szeretnék tanácsot kérni hogy ha visszamegyek a szakrendelésekre milyen vizsgálatokat kérjek, vagy mi lehet a tünetek forrása (milyen betegség)

Válaszát várom és előre is köszönöm.

 
Dr. Szandányi Réka 2018. 09. 28. 10:36

Azt én nem határozhatom meg, hogy a rendelő orvosa milyen vizsgálatokat kérjen. Nem valószínű, hogy a tünetei összefüggésben vannak egy egy évvel ezelőtti eseménnyel, de ha panaszai vannak, menjen vissza, és a panaszok alapján beszélje át az orvossal, mi jön szóba, felmerül-e például Chlamydia, és milyen vizsgálatokat tudnak elvégezni.

Ocsi 2018. 09. 19. 09:06

Doktornő

Még szeretném kérdezni hogy hív fertőzés okozhat e prosztata gyulladast here fájdalmat és több hónapon át tartó torokgyulladást plusz érzékeny péniszt és gombafertozeseket és magömlési érzékenységet? Plusz fityma gyulladast?

Válaszát köszönöm.

 
Dr. Szandányi Réka 2018. 09. 19. 09:53

Nem.

Sándor 2018. 09. 18. 13:13

Tisztelt Doktor Úr/Nő,

Mivel új kapcsolatba kerültem szeretnék nemi betegség szűrésre elmenni, viszont a magánremdeléseket nem engedhetem meg magamnak, már a konzultáció is nagyon drága. Arra lennék kíváncsi, hogy milyen lappangó, tünetmentes betegségekre érdemes kérni szűrést, amiket lehetőleg vérmintából tudnak szűrni. (Feltételezem, hogy ez a korábbi szexuális életem alapján változik, ezért leírom, hogy korábban 10 partnerrel voltam, amiből legalább 6-tal nem használtam óvszert, viszont egy éve szexmentes életet élek, és semmilyen nemi problémám nem volt.) Válaszát előre is köszönöm.

 
Dr. Szandányi Réka 2018. 09. 19. 10:00

Amennyiben a magán ellátásra nincs mód, akkor az állami rendszerben, bőr-és nemi beteg gondozóban tud vizsgálatot kérni. Ebben azért nem tudok jó tanácsot adni, mert rendelőnként változó, milyen laborvizsgálatra van lehetőség. Elképzelhető, hogy a laborok egy részét így is ki kell fizetni. Az is változó, hogy tünetmentes paciensen végeznek-e egyáltalán mintavételt. A finanszírozási nehézségek miatt az állami rendszerben dolgozó kollegáknak nagyon meg van kötve a keze. Mindenesetre számos kiváló szakember működik a gondozókban is, és ha tudnak, mindenben segítenek. Arra figyeljen, hogy olyan bőrgyógyászhoz menjen, aki foglalkozik STD-vel is, pl a Magyar STD társaság tagja, vagy az önéletrajzában külön kiemeli, hogy érdeklődési köre az STD. Ma már minden adat fent van az interneten.

Marietta 2018. 09. 17. 13:11

 

Kedves doktor no! Sajnos tripperem van s megkaptam minden kezelest amit ilyenkor szokas! Viszont lehetseges hogy 1,5evig lappangjon tunetmentesen? Ennyire legyengulhet az immunrendszer hogy majd 9honapig nem adtam at a paromnak? Nagyon szepen koszonom a vaszt.

 
Dr. Szandányi Réka 2018. 09. 19. 10:01

Erre a kérdésre nem tudok válaszolni, sőt szerintem senki sem tud. Nem lehet mást mondani, koncentráljunk a jövőre, hogy gyógyuljanak meg.

Katalin 2018. 09. 16. 20:39

Doktornő elég sok kérdést olvastam itt és válaszokat és meg szeretném kérdezni hogy mi az hogy ha egy hív teszt negativ azt lehet megbízhatónak venni feltéve ha arra akkreditált labor csinálja a tesztet?

Miért van olyan labor vagy teszt amit nem megbízható laborosok adnak ki?

Es mikor kell Clamidiara gondolni az el húzodhat hosszú hónapokra?

Köszönöm

 
Dr. Szandányi Réka 2018. 09. 19. 10:06

A probléma nem azokkal a vizsgálatokkal van, melyeket vérvételből, laboratóriumban végeznek. Azok vagy eleve akkreditáltak, vagy más labor szigorúan ellenőrzi a módszereiket. A gond az olyan vizsgálatokkal van, melyek nem nyomonkövethető forrásból származnak, pl a paciens maga megrendeli az interneten, vagy nem laboratóriumi körülmények között (pl rendezvények), nem képzett szakember végzi a vizsgálatot és értékeli ki. Ezzel együtt azt gondolom, minden szűrésnek van értelme, de kétség esetén törekedni kell a vénás vér laboratóriumi vizsgálatára.

A Chlamydia nőknél általában tünetmentes, tehát mindig gondolni kell rá.

Pál 2018. 09. 16. 20:22

Doktornő

Kérdésem az lenne hogy hív tesztet mi az ami befolyasolhatja ablak periódus on kívül arra gondolok hogy pl gyulladás vagy ha valaki a partnerével hónapokon át együtt van közbe már fertőzöttek vagy ha negatív eredményt kap az ember akkor miben gondolkozzon ha a tünete mind igazolják a híveit de mégis negatív a teszt akár több is lehetséges vagy épp benne van az is hogy csak a szervezete nem termel elég ellenanyagot hogy az kimutatható legyen pl fel évvel a fertőzés után

Köszönöm

 
Dr. Szandányi Réka 2018. 09. 19. 10:07

A HIV tesztet az ablakperióduson kívül nem befolyásolja semmi.

Otto ismét 2018. 09. 16. 20:02

Kedves Doktornő

Köszönöm a válaszát elsősorban

Igaza van hogy a lelki dolgokat rendbe kell tennem mivel a depresszió és a rossz kedv valóban e miatt van azonban a panaszai fenn állnak és semmi testi dolgom nem javul ráadásul nem tudom mitől ha nincs semmi fertőző betegségem akkor a feleségem miértfogyott le igazából az arcáról és a combjaorol kézről száraz lett a bőre karikás a szeme és tele az arca háta apró holyagokkal amit nem is lehet ki nyomni mellette elég pirosas és pattanásos volt néha folyasa de mind ezeket a baba számlájára írja mondja hogy neki semmi baja csak a baba miatt alakult így at és pár hónappal ezelőtt azt mondta voltak valamiféle kiütések a mellkasán amik rövid időn belül el is múltak es eszembe jutott hogy március körül kétszer is volt megfazva magas lázzal és vagy 2 hétig küzdött vele és nagyon sokáig kohogott mondjuk igazán sokmindent nem szedett rá.

Fájt a feje is jopar szőr amit mindig mondott régen soha nem fájt.

mi lehet ez on szerint mégis valami vírus fertőzés ami ilyen hosszan kitart és ennyi tünete van.

Én annyi helyen és vizsgálaton voltam már de minden rendbe haza küldenek de de a lelki egyensúly úgy érzem addig nem jöhet rendbe amíg minden tünet el nem múlik valahogyan.

Nagyon kerem doktornő on szerint mi lehetvalami ötlete van e erre a sok tünet re.

Nagyon köszönöm

 
Dr. Szandányi Réka 2018. 09. 19. 10:08

Van, le is írtam Önnek. Hiszem, hogy a testi-és lelki tényezőket nem lehet ketté választani. Hogy mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás, értelmetlen kutatni, a megoldás viszont valószínűleg a lelki okok vonalán van, legalábbis kezdetben és arra indulnék el.

Ferenc 2018. 09. 16. 06:35

Tisztelt Doktornő!

Nemrégiben volt egy alkalmi kapcsolatom (ismeretlen hölggyel) ami után felkerestem magán úton egy nemigyógyász szakorvost. Előírt bakteriológiai vizsgálatokat, valamint HIV és Lues meghatározást, ezek mellett HPV-t is. Mindegyik eredmény negatív lett, viszont Hepatitis B és C-re nem kért vizsgálatot. Saját magam a doktortól független úton kértem vizsgálatot a B-re 6 hét után, C-re pedig 4 hét után. Utánaolvasva rájöttem, hogy míg a B-nél a 6 hét elméletileg megfelelő HbsAg kimutatásra, addig a C-nél az AntiHCV-re a 4 hét biztosan kevés. A kérdésem az, hogy Ön szerint ezek elvégzése indokolt-e, kellett volna-e erre gondolnia a szakorvosnak? Valamint mivel szeretném megnyugtatni magam, létezik-e olyan módszer amivel minél hamarabb, a már eltelt 7 hét után a B és C vírus kimutatható, ha igen, akkor hova lehet fordulni? Amíg nem tudom biztosan az eredményeimet hogyan kell megóvnom környezetemet, szeretteimet az esetleges fertőzés átadástól? Válaszait köszönöm!

 
Dr. Szandányi Réka 2018. 09. 19. 11:54

A hepatitis vizsgálatok elég drágák a magán laborokban, és nem feltétlen tartoznak az STD kórokozók közé, ezért ha csak külön a paciens nem kéri, valóban rutinból nem szoktuk vizsgálni. A Hepatitis C vérrel és vérkészítménnyel terjed, ezt nem feltétlen kellene ismételni, persze ha Önt megnyugtatja, kérje a tesztet. Hepatitis B ellen kötelezően oltanak általános iskolában, valószínűleg Ön is be van oltva. Ha nincs, vagy nem megfelelő a védettsége, adassa be most az emlékeztető oltást, és akkor a későbbiekben nincs ilyen probléma.

Anonim 2018. 09. 16. 00:36

Doktornő

Meg szeretném kérdezni hogy hónapok óta be van dagadva gyullada a mandulam és tapinthatóak kemény a nyirokcsomoim sokat fáj a fejem látásom elég homályos néha, gyulladásom is volt a prosztatamban, kezdetben volt lázam de nem túl magas és néhány hetig hidegrázás, a peniszemen gombásodás jött elő ami kenőcs használatára el múlt de hónapok óta folyamatosan van és a fitymam mintha gyulladt lenne mert igen piros és kissé érzékeny a nyelvem tiszta fehér lepedekes régóta ami gyógyszer hatására sem javul izom fájdalmaim sokszor vannak és éjszaka izzadok hogy a parnam tiszta víz közbe nincs meleg és napközben is nagyon izzadós lettem ami rám nem volt jellemző és fogytam de szinte egyik hétről a másikra a kezemről a lábamról arcomrol és a bőröm nagyon száraz és öreg lett a here zacskom egyik napról a másikra Logos piros eres lett es fáj is a herem és az égész gát a fenekemig.

egyszóval már mindenem fáj és gyulladt hol ez hol az

orvosnál urologusnal borgyogyasznal jártam de eredménytelenül.

Lenne e esetleg valami ötlete hová induljak tovább és mi lehet a bajom.

Köszönöm a mielőbbi valaszat

 
Dr. Szandányi Réka 2018. 09. 19. 11:57

A háziorvosához kellene elmenni, tájékozódó jelleggel rutin laboratóriumi vizsgálatokat kérni, amennyiben ő indokoltnak látja. A nyirokcsomókat házorvossal kellene szintén megnézetni, és ha 6-8 hét után még mindig fennáll a nyirokcsomó megnagyobbodás, akkor a szükséges szakorvoshoz (fül-orr gége, urológia stb) fog adni beutalót.

Moni 2018. 09. 15. 04:46

 

Egy terhes 22 éves nő vagyok 3 hete együtt voltam valakivel védekezés nélkül az első trimeszteres terhes vagyok!hogy vehetem észre a tripper vagy a chlamydia tüneteit magamon?Elmegyek stdre kell aggódjak?

 
Dr. Szandányi Réka 2018. 09. 19. 11:58

Észre venni valószínűleg nem fogja. Nyugodtan kérjen szűrő vizsgálatokat, terhesség alatt is el lehet végezni, sőt jelen helyzetben kimondottan ajánlanám.

Jozsef 2018. 09. 14. 12:44

Doktornő

Ha prosztata masszázs után vizelet vétel laborba el lett küldve bakteriális es üledék vizsgálatra mert a normál vizsgálat nem mutatott ki semmit az milyen fajta betegséget képes kimutatni akár nemiuton terjedőt is es azon belül miket?

Es a hugycsobol vett minta és a fitymabőrol valamit a makkrol vett minta milyen fertozeseket tud kimutatni? Ha el küldtek mindet bakteriális es GENOID vizsgalatra

Az eredmény akár súlyos bajra is fenyderithet?

Lehet nem ön foglalkozik az ilyen kérdésekkel de válaszát meg köszönöm ha tud rá adni

Köszönöm

 
Dr. Szandányi Réka 2018. 09. 19. 12:00

Azt, hogy milyen kórokozókat vizsgáltak, azt akkor tudnám megmondani, ha láttam volna a kérőlapot, vagy a leleteket. Mivel a leírása alapján alapos volt az orvosa, én bízom benne, hogy minden szükséges tesztet elvégeztek. Hogy mi súlyos, és mi nem, az elég szubjektív, mindenesetre ami ezekkel a tesztekkel vizsgálható, az kezelhető is.

Balázs 2018. 09. 14. 08:56

Doktornő

Azt írta hogy számos okot tud felsorolni hogy két hív teszt után hogy lehetne a harmadik pozitív és meg szeretném kérdezni hogy mik azok a tényezők?

Köszönöm

 
Dr. Szandányi Réka 2018. 09. 19. 12:02

Például ha a HIV fertőzést a két negatív teszt után kapta el az illető.
Vagy valamilyen egyéb betegség (pl. Lyme kór, gonorrhoea, autoimmun betegség) a harmadik vérvétel eredményét befolyásolta.

Máté 2018. 09. 13. 20:48

Kedves Doktorno!

panaszaim 2 honapja kezdodtek, reggeli pisi utan csipett. estere mar sargas-zavaros folyas jelentkezett, masnap irany az urulogus. szerinte semmi problema, xilox-betadin napi 2x, viszlat. nyilvan nem nyugodtam bele.

masnap vissza, masik dokihoz. sumamed-doxyciclin kombot irt fel, beszedtem. nem javult. kozben vizelet tenyesztes, negativ.

ha jol emlekszem a sargas zavaros valadekozas megszunt, hugycso fajdalom es az erzes, hogy maradt par csepp vizelet a csovemben, megmaradt. a cseppek egyebkent par perc utan tavoztak a csobol, peldaul nyomkodas hatasara.

par napra ra ondo tenyesztes. ameddig megjott a labor,

irany kovetkezo doki, o trichomonas vaginalisra gyanakodott, kliont irt fel 3x1-es dozisban. mar majdnem elfogyott, amikor az ondo tenyesztes proteus mirabilis nevu korokozot mutatott ki, kaptam ra 2 doboz Zinnatot, megettem, a fajdalom es a bentmaradt csepp erzese tovabbra is fent allt. utana meg kulonbozo dokik altal probaltam savulint, 1x1 es adagban 7 napig.utana cifran, 2x1 10 napig. nagyjabol a megevett antibiotikumok minden lehetseges korokozot megoltek a szervezetemben, de a panaszom megvan.. mit tehetek? valaszat elore is koszonom!

 
Dr. Szandányi Réka 2018. 09. 19. 12:05

A lezajlott gyulladás után hosszú idő is lehet (akár hónapok) mire a szövetek regenerálódnak, azaz a húgycsőben érzett bizonytalan panaszok fennállhatnak. Különösen nyomásra, ezt ha lehet, mellőzze. Ami nem fér bele a normálisba, az a húgycsőfolyás, és vizeléskor érzett éles fájdalom. Ha jól értem, ilyen nincs, úgyhogy jelenleg nincs teendője.

Vivien 2018. 09. 13. 13:19

 

Kedves Doktornő! Olyan kérésem lenne hogy a páromnak a nemiszervén volt pár bőrkinővés.. És elmúlt neki. De ezzel az lenne a gond hogy most rajtam jött ki és a végbélnyilás közelében van! Mi lehet ez valószínű hogy ferre lépett és el kaptunk valamit!? válaszát előre is köszönöm!

 
Dr. Szandányi Réka 2018. 09. 19. 12:08

Először is meg kell nézni, és megállapítani a diagnózist. Még ha szemölcs is, akkor sem feltétlen jelenti azt, hogy valaki félrelépett, nem szabad ilyen messzemenő következtetéseket levonni, pláne, hogy még azt sem tudjuk miről van szó.

Anonymus 2018. 09. 12. 21:14

 

voltam egy prostinál, gumi nélkül orális volt ra egy hetre többet vizeltem a kelleténél, 4 nap után megszünt a panasz azóta 3 hét telt el, ha elmegyek std szűrésre kimutatják még ha valami volt?

 
Dr. Szandányi Réka 2018. 09. 19. 12:09

Meg kell próbálni. Jelen helyzetben javasolnám az STD teszteket.

12...1920>