Gergő és a felejthetetlen legénybúcsú

 

Legénybúcsút szervezett legjobb barátjának, Dávidnak. Talált olcsó repülőjegyet, szállást is Prágában, kinézett a neten egy-két helyet, ahol a jó sörök mellett szép lányok várják a szórakozni vágyó fiúkat. Heten utaztak együtt, hibátlan hangulatban érkeztek a szállásra, ahonnan azonnal indultak kalandokat keresni a városba. Az este hosszúra nyúlt, sorban rendelt Becherovkák és sörök után egyre homályosabb lett mi is történik, végül egy night clubban kötöttek ki, amit Gergő már előre kinézett. Nem is csalódtak, a lányok gyönyörűek voltak, mindenki beszélt angolul, remekül szórakoztak. Mikor extra szolgáltatásokra terelődött a szó, Gergő kerek-perec megegyezett egy lánnyal – épp nem volt barátnője, nincs ebben semmi rossz, gondolta. Dávid kicsit sajnálta, hogy kimarad a buliból, de hát mégiscsak ő a vőlegény, számolatlanul rendelte a koktélokat, végül a leghalványabb emléke nem maradt az éjszaka hátralévő részéről.


Gergő maximálisan elégedett volt a hétvégével, minden úgy alakult, ahogy tervezte, egy héttel később megvolt az esküvő, hajnalig tartó mulatsággal, természetesen a legénybúcsú részleteiről mélyen hallgattak.


Két héttel később Gergő egy kb. 1 cm-es sebet vett észre a péniszén. A fityma alatt éktelenkedett, és mintha kissé duzzadtabb lett volna az egész. Bárhogy nyomogatta, nem fájt, így nem is aggódott különösebben, biztos valami sérülés, Neogranormonnal kente, el is múlt egy hét alatt szépen. Két hónap után azonban egész testét elborította valami halvány, de jól látható kiütés. Elment a bőrgyógyászához, aki azonnal rákérdezett, nem volt-e seb a nemi szervén korábban. De bizony. Es előtte alkalmi kapcsolat? Gergőben megállt az ütő, Úristen, a legénybúcsú!


Vért vettek tőle, sőt egy csomó más vizsgálatot végeztek, törletet vettek a húgycsövéből… A bőrgyógyász szifilisznek diagnosztizálta Gergő esetét, és be is adta neki a szükséges injekciót. A kiütések egykettőre eltűntek. A letetekben egyértelműen látszott, Gergő szifiliszes volt. Sose gondolta, hogy ez a betegég még létezik, valami rémlett a tanulmányaiból, hogy mennyi híres embernek volt, de hogy ma is bárki elkaphatja, meglepődött. Hát még a többi haver, amikor felvázolta nekik a helyzetet, mindenkinek, aki a lánnyal csinált bármit, el kellene menni szűrésre. Dávid, a vőlegény, azóta boldog férj, miután nem emlékezett semmire az éjszakáról, a teszt eredményéig eltelt egy hetet rettenetes stresszben és álmatlan éjszakákkal töltötte. Szerencséje volt, Gergő bizonyult az egyetlen fertőzöttnek a társaságból. Aki néhány évvel később a saját esküvője előtt azt kérte, inkább ne szervezzenek neki legénybúcsút…


Tanulság:

A szifilisz bizony a mai napig előforduló betegség. Gyakoribb homoszexuálisok között, de heteroszexuálisok is fertőződnek, különösen rizikósak a fizetős kapcsolatok. Magyarországon a terhes nőket és a véradókat rutinszerűen szűrik. HIV-teszttel együtt a vizsgálat ingyenesen kérhető számos intézményben, érdemes igénybe venni.

Kövess minket